Microsoft planuieste sa unifice complet platformele Windows si Windows Phone 8

20

Una dintre cele mai importante directii pe care Microsoft a inceput sa o dezvolte odata cu lansarea sistemului de operare Windows 8 este ideea ca aplicatiile descarcate pe platforma PC ar putea fi transferate in mod optim pe tableta sau telefonul utilizatorului.

De exemplu, atunci cand utilizatorul descarca jocul Angry Birds pe smartphone , acesta va fi descarcat automat si pe platforma PC sau tableta care ruleaza sistemul de operare Windows. Intr-un anunt pe site-ul companiei, Microsoft  anunta ca face angajari, ceea ce confirma interesul pentru aceasta unificare a platformelor.

In anuntul de angajare, Microsoft precizeaza ca este in cautarea unei persoane “care sa ajute echipa noastra sa unifice platformele de dezvoltare Windows Store si Windows Phone si viceversa”.

Chiar daca numai acesta ar fi scopul pentru care Microsoft cauta un om capabil, tot ar putea extinde foarte mult  interesul dezvoltatorilor de aplicatii pentru sistemul de operare Windows Phone. Astfel, Microsoft ar putea prinde din urma platforme ca iOS si Android si ar putea deveni unul dintre principalii jucatori in domeniu. Privind problema din acest unghi, unificarea sistemelor Windows 8, Windows RT si Windows Phone 8, ar fi o decizie ilogica din partea Microsoft.

 

 

Sursa: BGR