Microsoft obtine drepturile de patent pentru ochelarii care folosesc realitatea augmentata

16

Microsoft a obtinut patentul pentru ochelarii care folosesc realitatea augmentata, lucru care intretine zvonul conform caruia compania lucreaza la un model de ochelari care sa concureze cu Google Glass. Google a impresionat cu ochelarii lansati in prima parte a acestui an.

Conform aplicatiei pentru dreptul de patent, depusa de Microsoft, ochielarii sunt  “un sistem si o metoda de a prezenta informatii suplimentare unui utilizator care poarta un display montat pe cap, care priveste un eveniment aflat in desfasurare.” Se pare ca Microsoft subliniaza ideea de eveniment in desfasurare pentru a putea prezenta informatii care sa il completeze, cum ar fi statistici sportive, in cazul unui meci.

Aplicatia pentru patent a companiei a fost depusa pe 20 mai 2011. Sintagma “display montat pe cap” diferentiaza produsul Microsoft de Google Glass. Cei de la Google sustin ca ochelarii sunt un ecran la care utilizatorul se uita rapid, in timp ce diagrama celor de la Microsoft prezinta o un produs care aduce mai mult cu ochelarii clasici, avand un design ce incorporeaza doua lentile. Tinand cont si de cercetarile facute de Microsoft in domeniul recunoasterii de obiecte, prin sistemul sezorului Kinect, ochelarii portabili care folosesc realitatea augmentata sunt un pas inainte natural pentru companie.

Totusi, spre deosebire de Google care a prezentat deja un prototip si a informat dezvoltatorii ca vor putea cumpara ochelarii incepand cu anul viitor, Microsoft inca nu a dat publicitatii niciun fel de informatie cu privire la dispozitiv. Chiar si asa, cum aplicatia pentru patent a fost depusa in mai 2010, este foarte probabil ca Microsoft sa nu se afle mult in spatele Google.

 

Sursa: The Inquirer