Microsoft Media Center nu va fi inclus in Windows 10

21

Zvonurile legate de faptul ca Media Center nu va mai fi inclus in sistemul de operare Windows 10 au fost confirmate recent de companie. Media Center a fost disponibil pe Windows 8 ca un add-on care aducea facilitatea intr-o forma neschimbata fata de versiunile anterioare, insa Microsoft a decis sa o retraga pentru viitorul sistem de operare intrucat era folosita de foarte putini utilizatori.

 

Acum aproape 10 ani, cand Microsoft a lansat consola Xbox 360, parea ca Media Center Edition va deveni un element central in livingul oricarui utilizator. Din pacate, desi consola a ajuns sa se vanda in milioane de exemplare anual, optiunea a devenit, odata cu trecere a timpului, mai degraba una de nisa, ignorata de majoritatea utilizatorilor.

 

Ani de zile, Media Center a fost cea mai buna alternativa la DVR pentru ca oferea utilizatorilor mai mult control asupra continutului pe care il urmareau la TV (exista o optiune care permitea saltul peste pauzele publicitare). Totusi, Microsoft a decis sa renunte la planurile de a ramane pe segmentul TV si a transformat Xbox One intr-un dispozitiv care poate fi folosit si pentru HDMI, in loc sa continue planurile de a construi un sistem de cablu (asa cum isi propunea initial cu Media Center).

 

Iata un material video de promove a Media Center pe Windows XP, lansat in 2005:

 

 

Πηγή: Engadget