Microsoft lucreaza la o aplicatie care sa citeasca stirile utilizatorilor

20

Microsoft a inceput sa testeze o noua aplicatie numita NewsCast. Aplicatia face un playlist de stiri pe care le citeste apoi utilizatorilor care o folosesc. Deocamdata compania nu a anuntat nimic oficial, insa aplicatia a fost postata pe una dintre paginile domeniului Azure Web Sites si putea fi descarcata.

 

In plus, pe site se ofereau si cateva detalii. NewsCast a fost dezvoltata de echipa din spatele Bing si are drept scop sa faca momentele libere ale utilizatorilor mai productive, mai ales ca acestia vor putea doar sa asculte stirile, fara sa fie nevoie sa le citeasca, ceea ce inseamna ca vor putea face acest lucru si in timp ce conduc. Aplicatia a fost retrasa de pe site, insa se pare ca NewsCast se foloseste de sistemul text-to-speech al Bing ceea ce inseamna ca vocea nu va fi una la fel de armonioasa ca cea a asistenului vocal Cortana.

newscast-image

NewsCast va citi stiri care dureaza 30 de secunde fiecare si permite utilizatorilor sa salveze unele materiale pentru mai tarziu. De asemenea, intrucat este o versiune test, exista si o comanda care va genera trei intrebari pentru cei care folosesc aplicatia si care au rolul de a permite oferirea de feedback.

 

Atunci cand a fost postata pe site aplicatia figura drept compatibila doar pentru dispozitivele iOS. Probabil ca acest lucru se intampla deoarece angajatii sau testerii aplicatiei detin gadget-uri cu acest sistem de operare. Ramane de vazut cum va evolua situatia, insa este posibil ca NewsCast sa concureze cu o aplicatie similara pe care au dezvoltat-o cei de la Facebook.

 

Πηγή: PocketNow