Microsoft lanseaza XIM un serviciu de photo-sharing cross-platform

14

Microsoft a inceput sa faca schimbari interesante pentru a exitinde caracterul cross-platform al serviciilor sale. Compania a adus pachetul Office Mobile si pe iOS si Android intr-o anumita masura. Divizia Microsoft Research continua sa faca proiecte si sa inoveze.

 

Recent, Microsoft a anuntat XIM, un serviciu de sharing de fotografii cross-platform. In realitate, noul serviciu este mai mult decat pare, nu doar un competitor pentru aplicatii ca Snapchat. Partea interesanta este ca permite utilizatorilor sa trimita fotografii contactelor din adresa telefonica, dar acestia din urma nu este necesar sa aiba XIM instalat pentru a le putea vizualiza. XIM trimite un link persoanei selectate, asa ca astfel imaginile pot fi accesate si se poate interactiona cu ele.

 

Utilitatea practica a acestui serviciu este ca cei care il folosesc vor putea arata altora imagini fara sa dea telefonul din mana sau sa fie nevoie ca destinatarii sa aiba instalata aplicatia. XIM s-a lansat pentru Android si iOS si, deocamdata, nu este disponibil decat pentru utilizatorii din Statele Unite.

 

Iata un material video care prezinta XIM, noul serviciu al celor de la Microsoft:

 

 

Πηγή: PocketNow