Microsoft lanseaza un update important pentru Windows Phone, in incercarea de a se pregati pentru phablete

17

Microsoft a anuntat lansarea unui al treilea update major pentru sistemul de operare Windows Phone 8, care va aduce suport pentru rezolutii mai mari si un ecran de start mai mare care va fi compatibil cu urmatorea generatie de phablete cu sistem de operare Windows Phone.

Noile ecrane 1080p ale smartphone-urilor, cu marimi intre 5 si 7 inci, vor putea afisa interfata Live Tile cu sase pictograme pe tot ecranul in loc de doar patru pe dispozitivele cu display-uri mai mici. In plus, cel de-al treilea update pentru Windows Phone va adauga suport pentru procesoarele quad-core Qualcomm Snapdragon 800. Alte mici imbunatatiri care vin la pachet cu actualizarea sunt introducerea unui mod numit Driving Mode. Acesta va limita notificarile pe care un utilizator le primeste atunci cand este la volan. In plus, va fi adaugata si Mobile Accessibility, “o suita de aplicatii care va face Windows Phone mai usor de vazut, auzit si utilizat”. De asemenea, utilizatorii vor avea posibilitatea de a face streaming pe internet folosind Internet Sharing si un dispozitiv care sa ruleze Windows 8.1.

Pe langa acest update facut Windows Phone, Microsoft a mai lansat si o initiative numita Windows Phone Preview care tinteste catre dezvoltatorii de aplicatii. Acestia vor avea acces la update-urile sistemului de operare inainte ca actualizarile sa se lanseze oficial, in ideea ca trebuie sa se asigure de functionarea optima a aplicatiilor.

Update-ul 3 al sistemului de operare Windows Phone va fi lansat treptat in urmatoarele luni.

Πηγή: BGR