Microsoft lanseaza Surface 3 cu sistem de operare Windows 8.1

31

Microsoft a lansat noua tableta Surface 3, desi zvonurile spuneau ca acest model va fi prezentat la un eveniment Build care va avea loc la sfarsitul lunii aprilie. Dispozitivul este dotat cu ecran de 10.8 inci, iar rezolutia este una de 3:2, 1920 x 1280 pixeli.

 

Surface 3 are o grosime de 8.7 milimetri si cantareste 621 de grame, fiind cea mai usoara si cea mai subtire tableta a seriei pana in prezent. Dispozitvul este alimentat de un procesor quad-core Intel Atom x7 si ruleaza sistemul de operare Windows 8.1 in versiune full. La fel ca si Surface Pro 3, Surface 3 are suport nativ pentru stylus. In plus, tableta incorporeaza si un port USB 3.0, o interfata Mini DisplayPort si exista compatibilitate cu suporturi de tip docking station. Camera foto are 8 megapixeli, in timp ce camera frontala are 3.5 megapixeli.

 

In ceea ce priveste configuratia, exista o optiune care incorporeaza o memorie RAM de 2 GB si o capacitate de stocare de 64 de GB si o optiune cu o memorie RAM de 4 GB si o capacitate de stocare de 128 de GB. Ambele versiuni au suport pentru card microSD, asadar capacitatea de stocare poate fi extinsa. Varianta cu memorie RAM de 2 GB si capacitate de stocare de 64 de GB va costa aproximativ 500 de dolari, in timp ce cealalta versiune va fi vanduta cu 600 de dolari.

 

Microsoft a deschis deja precomenzile pentru acest model de dispozitiv, iar tabletele vor ajunge efectiv la vanzare pe 5 mai. In plus, in luna iunie Mircrosoft va lansa si o versiune LTE a Surface 3, insa nu a oferit inca niciun fel de informatii despre pretul de vanzare.

 

Iata si un material video de prezentare pentru Surface 3:

 

 

Πηγή: PocketNow