Microsoft lansează Solitaire pentru Android şi iOS

72

După ce timp de 25 de ani a existat doar pe calculatoarele Windows, Solitaire, cel mai popular joc de cărţi pe calculator din toate timpurile, va ajunge oficial şi pe platformele iOS şi Android.

 

Există multe versiuni similare lansate de alţi dezvoltatori de aplicaţii, dar oficial, jocul produs de Microsoft nu a ieşit niciodată din ecosistemul Windows. Microsoft lansează întreaga colecţie modernă de Solitaire în ecosistemele de la Google şi Apple.

 

Microsoft a anunţat că vrea să crească exponenţial numărul celor care joacă Solitaire, care în prezent s-ar ridica la 119 milioane de jucători activi pe platformele Windows 8 şi Windows 10.

 

Colecţia Solitaire conţine jocurile Klondike, Spider, FreeCell, Pyramid şi Tripeaks. Mai mult, va introduce jocul în platforma Xbox Live, pentru a permite celor interesaţi să joace aceste jocuri împreună cu prieteni lor. Jocurile noi sunt însă presărate cu reclame. Microsoft pune la dispoziţie şi un pachet premium la preţ de 1,99 dolari pe lună, pentru a scăpa de reclame, şi pentru a beneficia de alte facilităţi.

 

Aşa cum spuneam, sunt o mulţime de versiuni de Solitaire create de terţi, dar Microsoft crede că fanii vor folosi versiunile sale, pentru că sunt jocurile originale. Aplicaţiile sunt deja disponibile în App Store şi în Google Play Store.