Microsoft lanseaza o solutie pentru a repara dispozitivele Surface afectate de update-ul Windows RT 8.1

22

Proprietarii de dispozitive Surface pe care le-au avariat in urma efectuarii update-ului catre sistemul de operare Microsoft RT 8.1 au acum posibilitatea sa le repare. Microsoft a lansat o solutie care sa rezolve problemele cauzate de update-ul mentionat mai sus.

Dupa ce Microsoft a retras din magazinul online Windows Store actualizarea Windows RT 8.1, promite ca proprietarii de Surface isi vor repara dispozitivele prin intermediul unei imagini de recuperare (n.r – recovery image) care va remedia pagubele produse. Este adevarat ca solutia nu este foarte usor de aplicat si necesita un stick USB si cateva linii de comenzi in Command Prompt. Totusi, utilizatorii care au incercat acea imagine de recuperare sustin ca a rezolvat problemele cu care se confruntau dupa ce au facut update la RT 8.1.

Intre timp, chiar daca a reusit sa ofere o solutie pentru dispozitivele Surface, compania inca se straduieste sa lanseze o actualizare Windows RT 8.1 care sa nu mai creeze probleme. Intr-o luare de pozitie oficiala, Microsoft nu a oferit o data exacta la care va fi lansat noul update, insa a precizat: “Pe baza investigatiilor noastre cu privire la situatia pe care o intampina utilizatorii care au folosit update-ul, aceasta problema nu afecteaza decat utilizatorii de Surface RT. In timp ce doar 1 din 1.000 (sau mai putin de 0.1%) dintre proprietarii de Surface RT care au instalat update-ul sunt afectati, imbunatatirea experientei pe care o au si a ne asigura ca dispozitivele lor devin functionale pe deplin este prioritatea noastra numarul unu”.

De asemenea, Microsoft mai precizeaza ca, pe langa acea recovery image a oferit si instructiuni precise pentru rezolvarea inconvenientelor. In plus, a mai precizat ca va oferi o actualizare imediat ce aceasta devine valabila.

 

Πηγή: AllThingsDigital