Microsoft lanseaza noi versiuni in fiecare an. Vezi ce pregateste

10

Dupa ce a facut furori cu lansarea Windows 8 in luna octombrie si vanzarea acestui sistem de operare, Microsoft pare sa fie tot mai ocupat. Compania intentioneaza sa lanseze in fiecare an cate o versiune noua de Windows.

O noua versiune, numita Windows Blue, va aparea pe piata in 2013. Aceasta nu va inlocui Windows 8, asa cum s-a auzit, ci doar va fi ceva mai ieftina si va oferi anual actualizari utilizatorilor, relateaza The Verge, informatiile fiind preluate de la ZDNet.

Zvonurile, aparute inca din august, dar incerte, sunt confirmate partial de surse ale Microsoft. Windows Blue, care provine tot din marea familie Windows, va fi un sistem de operare secundar, cu un cost mai mic si actualizari ce vor veni anual.  Acesta va fi programat astfel incat sa poata concur cu platformele rivale de la Apple si Google.

Noul sistem de operare va reprezenta un upgrade major pentru Win 8. Foarte important de stiut, este faptul ca acesta ar putea fi oferit gratuit, in conditiile in care Microsoft vrea sa promoveze eficient si pe termen lung proiectul.

Microsoft vrea sa-si asigure viitorul, mentinandu-se pe piata de tablete, smartphone-uri si PC-uri.