Microsoft extinde suportul pentru retailerii care vand PC-uri cu Windows 7

24

Entuziastii care vor sa cumpere un PC cu sistem de operare Windows 7 ar trebui sa se grabeasca. Microsoft a adus actualizari documentelor care prevad cat timp compania acorda suport pentru anumite sisteme de operare, iar ultima zi in care doritorii vor putea cumpara dispozitive cu sistem de operare Windows 7 preinstalat este 31 octombrie 2016.

 

Microsoft trebuia sa retraga suportul pentru Windows 7 de mult timp, asa cum face de obicei cu sistemele de operare pe care le produce si care continua sa se vanda pe o perioada de doi ani dupa ce au fost puse pe piata. Totusi, unii dintre specialisti sustin ca Microsoft a luat aceasta decizie pentru ca lansarea Windows 8 a fost un fiasco. De mentionat ca in afara de versiunea Windows 7 Professional, toate celelalte variante ale sistemului de operare au fost scoase deja de pe piata.

 

De mentionat ca suportul software (care include primirea de update-uri) pentru Windows 7 va continua pan ape 14 ianuarie 2020. Dupa aceasta data, Windows 7 va avea aceeasi soarta ca Windows XP si nu va mai beneficia de suportul companiei.

 

Πηγή: Engadget