Microsoft extinde programul beta preview al aplicatiei Office pentru Android

28

Microsoft a anuntat ca isi extinde programul de testare beta a suitei de aplicatii Office special create pentru tabletele Android. Aceasta suita de programe a fost pana acum disponibila doar pe baza de invitatie printr-un program beta inchis care se putea accesa prin intermediul paginii de Google+ a Microsoft.

 

Aceste restrictii de testare a aplicatiilor in varianta beta au fost, insa, ridicate, astfel ca toti utilizatorii Android care doresc pot sa descarce din Google Play variantele preview ale aplicatiilor din pachetul Office. Exista, insa, restrictii la nivelul compatibilitatii cu tabletele. Astfel, proprietarii trebuie sa detina dispozitive care sa ruleze Android 4.x KitKat sau mai avansat, dispozitivele sa aiba un ecran intre 7 si 10 inci si, foarte important, sa aiba un procesor construit pe baza arhitecturii ARM.

 

Sunt incompatibile tablete ca Tesco Hudl si Hudl 2 care au procesoare Intel Atom Bay Trail, si, de asemenea, este exclus dispozitivul Nvidia Shield care este alimentat de un procesor specific ecosistemelor celor de la Nvidia.

 

“Feedback-ul pe care l-am primit in primele faze ale versiunii preview ne-a permis sa modelam si sa optimizam experienta Office pentru utilizatorii de tablete Android”, au notat cei de la Microsoft pe blogul dedicat Microsoft Office. De asemenea, compania subliniaza ca este foarte important ca procesul de feedback sa continuie, mai ales ca acum incepe o noua faza a versiunii preview.

 

Deocamdata nu exista niciun fel de informatii legate de lansarea propriu-zisa, iar compania nu a precizat nici care ar putea fi pretul de vanzare pentru suita de aplicatii. Totusi, este de notat ca suita de aplicatii Office pentru iPad au inceput sa fie oferite gatuit in noiembrie, in aceeasi perioada in care a fost lansata prima versiune preview a aplicatiilor Office pentru Android.

 

Πηγή: The Inquirer