Microsoft duce OneDrive un pas mai departe si lanseaza un API pentru toate dispozitivele

16

Microsoft OneDrive cu siguranta nu este un serviciu cloud care sa domine piata de profil, insa este unul dintre acele serivicii care ofera pachete de stocare si optiuni la cel mai bun pret. Tocmai de aceea, Microsoft s-a concentrat pe a incerca sa faca OneDrive disponibil si pe celelalte platforme, mai ales ca firma nu vrea doar sa protejeze marca Windows.

 

Microsoft a adaugat, deci, OneDrive o serie de optiuni noi, dar a lansat si codul API catre dezvoltatori. Astfel, acestia vor putea sa profite de toate capabilitatile pe care le ofera OneDrive, indiferent de platforma. Noul API va permite dezvoltatorilor de aplicatii urmatoarele:

 

– Sa stocheze schimbarile pe care le-au facut fisierelor si folderelor, astfel incat un set mare de fisiere va putea fi sincronizat, fara ca aplicatia sa fie nevoita sa faca la fel de multe “apeluri” in acest sens

– Upload-urile de fisiere. de pana la 10 GB vor putea fi reluate prin intermediul unui fragment de fisier care va fi incarcat pentru a lucra cu continut mai complex, cum sunt materialele video HD.

– Pictograme de fisier persoanlizabile, astfel ca experienta din interiorul aplicatiei OneDrive va fi una mai bine integrata.

 

Aceste schimbari vor ajunge in viitoarele saptamani pe toate dispozitivele compatibile si care au instalat serviciul, pe masura ce dezvoltatorii de aplicatii adopta noul API.

Πηγή: PocketNow