Microsoft dezvolta o aplicatie Office Mobile pentru iOS si Android

  27

  Microsoft a inceput dezvoltarea unei aplicatii Office Mobile pentru platformele care ruleaza sistemele de operare iOS si Android. Deocamdata, acest tip de aplicatie este disponibila doar pentru Windows Phone 8, dar este de asteptat ca Microsoft sa lanseze versiunea pentru iOS si Android la inceputul anului 2013.

  Sub titulatura de Office Mobile, aplicatia va fi gratuita si va permite utilizatorilor sa vizualizeze pe dispozitivele lor mobile documente Microsoft Office – inclusiv fisiere Word, PowerPoint si Excel.

  Totusi, ca si la aplicatiile Skydrive si OneNote, pentru a putea folosi Office Mobile utilizatori vor trebui sa se logheze cu contul Microsoft pentru a putea folosi optiunile de vizualizare de documente. In cazul in care vor dori sa activeze si editarea de fisiere, este necesara abonarea la Office365.

  Potrivit unor surse, Microsoft va permite, utilizatorilor care doresc, sa cumparere abonamente la Office365 prin aplicatia Office Mobile. Mai exista si posibilitatea ca Microsoft sa permita companiilor sa vanda abonamente care vor permite activarea optiunilor de editare din aplicatia Office Mobile.

  Daca zvonurile sunt adevarate, Office Mobile pentru sistemele iOS va fi lansata la sfarsitul lui februarie sau inceputul lui martie 2013. Varianta pentru Android a aplicatie ar putea fi disponibila cel tarziu in luna mai a anului viitor. Intarzierea lansarii acestor variante ale Office Mobile este destul de surprinzatoare, tinand cont ca Microsoft a prezentat aplicatia ca un punct cheie pentru Windows Phone 8.

  Pana in acest moment, Microsoft nu a oferit nicio informatie oficiala cu privire la zvonurile legate de lansarea noii aplicatii mobile.

   

  Sursa: The Inquirer