Microsoft detaliaza diferentele dintre Internet Explorer 10 varianta PC si varianta pentru dispozitive mobile

25

Microsoft a subliniat diferentele existente intre browserul Internet Explorer 10 rulat pe sistem de operare Windows 8 si varianta pentru dispozitivele mobile care folosesc Windows Phone 8.  Charles Morris, directorul de management al Microsoft a spus, intr-un post pe blogul oficial al companiei, ca, desi ambele versiuni au in comun multe functii, Internet Explorer 10 nu este identic atat pentru PC cat si pentru gadget-ul mobil.

Din punct de vedere vizual, noul browserul Microsoft poate reda efecte ca transformarile 3D, umbre ale textelor si casetelor grafice si compatibilitatea cu mai multe tipuri de fonturi. Acceleratorul care permite hard-ului sa ruleze mai repede ofera posibilitatea redarii animatiilor si tranzitiilor, independent de browser, oferind, deci, o performanta marita.

“Dupa ce am primit numeroase solicitari, acum browserul suporta in intregime formatul Web Open Font Format (WOFF), in sistemul de operare Windows Phone 8. Mai mult, chiar, partenerii nostri de la firma Typekit vor oferi acces catre o arhiva foarte populara de fonturi care vor putea fi adaugate site-urilor vizitate.” A mai spus Charles Morris.

Totusi, Internet Explorer 10 pentru Windows Phone 8 nu suporta toate formatele pe care le suporta varianta browserului pentru sistemele PC cu sistem de operare Windows 8. Printre optiunile care nu pot fi folosite in varianta mobila se numara apelul video inline, muti-track-urile audio HTML 5 si optiunile de drag si drop.  In plus, varianta mobila nu ofera nici posibilitatea de a alcatui un panou cu pictogramele website-urilor vizitate, posibilitatea de preview in cazul  link-urilor sau modalitati de conectare a unor aplicatii la paginile vizitate.

Oficialul Microsoft a mai declarat ca: “Acum ca pachetul de software development (software development kit – SDK) a devenit disponibil , este o ocazie foarte buna ca detinatorii de site-uri sa verifice functionalitatea acestora pe Windows 8, folosind emulatorul.”

 

Sursa: The Inquirer