Microsoft data in judecata pentru interfata Windows 8 si Windows Phone 8

17

Compania Microsoft a fost data in judecata pentru incalcarea drepturilor de patent prin interfatele sistemelor de operare Windows 8 si Windows Phone 8. Actiunea in instanta a fost deschisa de Surfcast, care sustine ca Microsoft incalca drepturile de patent asupra designului “Grid and Tile user interface”, care vizeaza organizarea si pictogramele meniului din sistemul de operare. Neregula s-ar gasi atat in sistemele Windows 8 si Windows Phone 8 cat si in Windows 7.

Surfcast a cerut Microsoft daune financiare pentru incalcarea drepturilor de patent cu numerele 6.724.403 (403), “sistemul si metoda de afisare simultana a mai multor surse de  informatii”, si 7.933.632 (632),”spatiul pentru pictograme si interfata pentru sistemele dispozitivelor mobile”. Potrivit Surfcast, Microsoft era la curent cu existenta patentului cu numarul 403 inca din 21 aprilie 2009.

Surfcast descrie pe site-ul companiei tehnologia pe care Microsoft o foloseste fara drept. “Inventatorii de la Surfcast au conceput interfata Grid & Tile acum mai bine de 10 ani. Pictogramele de tip Tile pot fi considerate pictograme care se actualizeaza in mod dinamic. O pictograma de tip Tile este diferita de una clasica prin faptul ca poate fi, in acelasi timp, si un link de selectie si un element care se actualizeaza in timp real – cu continut nou care ofera informatii fundamentale in timp real sau aproape in timp real. “

Pana in acest moment, Microsoft nu a facut nicio declaratie oficiala cu privire la acest subiect, desi a i-a fost solicitata o parere oficiala de catre publicatia britanica The Inquirer.

 

Sursa: The Inquirer