Microsoft da lovitura: contract de 617 milioane de dolari

20

Compania Microsoft a obtinut un contract de 617 milioane de dolari, ce vine din partea Departamentului de Aparare din SUA, pentru a oferi ultimul sau software, contract facut pe trei ani.

Motivul pentru care Microsoft a facut acest contract il reprezinta instalarea Windows 8 pe 1,5 milioane de computere ale Pentagonului, informeaza agentia Bloomberg.

Atat Armata, cat si Fortele Aeriene sau Agentia pentru Sisteme de Informatie in domeniul Apararii beneficiaza de cele mai recente versiuni ale Windows 8, cum ar fi Office 2013 si SharePoint 2013.

Majoritatea din Departamentul Apararii au decis sa colaboreze cu Microsoft. Acesta este un lucru foarte bun privind afacerile”, a declarat Tim Solms, directorul general al Microsoft pentru afacerile cu Pentagonul, al companiei din Redmond – Washington.

Microsoft, care a dominat piata de PC-uri, la un moment dat, a pierdut teren in fata smartphone-urilor si tabletelor Apple si Google.

Potrivit datelor Post Washington, vanzarile de dispozitive ce ruleaza Windows 8 au scazut cu 21% in cele patru saptamani de la lansarea Windows 8 (26 octombrie).