Microsoft confirma Windows Blue prin oferta locurilor de munca

11

Viitorul sistem de operare Microsoft, Windows Blue, este o platforma inspirata din modelul Android oferit de Google. Mai precis, Redmond va crea un sistem de operare ce va fi modificat fundamental de la un an la altul. Aceasta implica costuri de dezvoltare mai reduse si implicit scaderea pretului produsului final.

Microsoft spera ca adoptand aceasta masura, oferirea unui sistem de operare ieftin care sa ofere o experienta noua in fiecare an, sa penetreze mai bine pe piata dispozitivelor de calcul destinate consumatorilor, dominata in prezent de smartphone-uri, tablete si ultrabook-uri. In caz ca ideea da rateu, centura de siguranta Microsoft se pare ca va fi utilizarea aceleiasi strategii, aplicata telefoanelor, Windows Phone Blue.

Din anunturile Microsoft, la mare cautare sunt dezvoltatorii interfetei grafice, cea care practic asigura legatura dintre utilizator si dispozitiv. Dupa toate rapoartele de vanzari ale lui Windows 8, se pare ca sistemul de operare nu a penetrat destul de mult pentru ca Microsoft sa stea linistit inca trei ani.

Windows Blue este asteptat in trimestrul trei al acestui an si speram ca va fi un produs de calitate. Fara publicitate din scandaluri, fara componente neterminate, fara implementari care nu isi au rostul. Un produs robust, functional, care sa ne aminteasca cine este Microsoft.

Sursa: blog.gsmarena.com