Microsoft confirma retragerea MSN-ului la jumatatea lui martie

17

Microsoft a trimis ieri un mail celor peste 100 de milioane de utilizatori MSN anuntand ca serviciul nu va mai fi disponibil incepand cu 15 martie. Pe aceasta data toti utilizatorii vor fi migrati pe platforma Skype, platform achizitionata de Microsoft in mai 2011 pentru 8.5 miliarde de dolari.

MSN isi va inceta serviciile la nivel global (excluzand China unde serviciul va ramane disponibil) incercand sa unifice cele doua platforme si sa imbunatateasca experienta utilizatorilor de messenger instant. Contactele de MSN pot fi importate cu usurinta de Skype, utilizatorul avand nevoie doar sa se autentifice pe noua platforma folosind credentialele sale Microsoft .  Utilizatorii vor putea continua sa trimita mesaje text sau sa realizeze apeluri audio si video. Dand posibilitatea de a uni cele doua conturi si de a aduce sub aceeasi umbrela ambele tipuri de conturi, tranzitia se anunta a fi una fara probleme si comoda pentru toti utilizatorii.

Anuntata pentru primul trimestru a anului 2013 abia ieri a fost comunicata o data exacta pentru incetarea serviciilor MSN. Primita in noiembrie anul trecut ca un soc, vestea disparitiei MSN si tranzitia catre Skype pare o miscare logica si fireasca pentru Microsoft tinand cont ca ar fi fost prea costisitoare intretinerea si actualizarea a doua platforme care servesc aceluiasi scop.

Sursa: Mashable