Microsoft cade la pace cu Apple si actualizeaza SkyDrive pentru iOS

24

Microsoft si Apple au fost aliati de circumstanta in razboiul imptriva Android si Google, insa de aproape un an cele doua companii au dezgropat securea razboiului din cauza aplicatiei SkyDrive pentru iOS.

Mai exact, Apple solicita 30% din veniturile pe care Microsoft le face prin vanzarea de stocare online utilizatorilor. Microsoft argumenta ca actualizarea nu se face doar pentru iOS, ci si pentru utilizatorii Windows si Android. Adica oamenii nu cumpara ceva de dragul iOS, ci cumpara servicii de la Microsoft care sunt independente de platforma.

Ei bine, la aproape un an de cand a aparut acest diferend, cei doi giganti s-au impacat, iar Microsoft a anuntat versiunea 3.0 a aplicatiei sale, dupa ce aceasta nu a mai fost actualizata de la 1 iunie anul trecut.

SkyDrive 3.0 aduce acum compatibilitate cu iPhone 5 si iPad Mini, impreuna cu un refresh la interfata. Acum pot fi descarcate fotografii la rezolutie intreaga pe iPhone si iPad si poate fi controlata marimea pozelor care sunt incarcate pe sistemele de cloud computing ale Microsoft. De asemenea, au fost reparate anumite bug-uri.

Dar cum a fost posibila impacarea? Microsoft spune ca aplicatia SkyDrive pentru iOS “este putin diferita decat celelalte aplicatii SkyDrive prin faptul ca cei interesati in achizitionarea de spatiu aditional de stocare pot face acest lucru via Web si nu prin aplicatie”.

Πηγή: The Verge