Microsoft ar putea investi in Cyanogen

28

Ultimul an si jumatate a fost o perioada foarte buna pentru Cyanogen si comunitatea pe care a creat-o. Compania a strans o suma de bani consistenta, a lansat o serie de produse hardware si a intrat pe piata din India. Acum, se pare ca Cyanogen va primi si mai multa atentie, de data aceasta din partea unei surse neasteptate.

 

Wall Street Journal noteaza ca Microsoft ar putea investi in Cyanogen si ar putea deveni un actionar minoritar. Miscarea este una surpinzatoare pentru ca Cyanogen nu a produs nicio componenta software, hardware sau serviciu care ar putea fi util celor de la Microsoft, la prima vedere. Totusi, este de notat ca Cyanogen a incercat sa scoata sistemul de operare Android de sub controlul celor de la Google prin intermediul a numeroase metode – de altfel, CEO-ul Cyanogen a declarat recent ca firma urmareste sa “ia Android de la Google”.

 

Desigur, declaratia este una extrem de curajoasa, insa daca ne gandim ca firma a reusit sa stranga un fond financiar consistent si ca Microsoft ar putea sa devina investitor, este posibil ca amenintarea Cyanogen sa poata fi una serioasa. Deocamdata, firma a refuzat sa dea orice orice declaratie oficiala cu privire la o posibila investitie din partea Microsoft.

 

Πηγή: The Verge