Microsoft ar putea introduce un mod special pentru jocuri în Windows 10

- Adrian Ungureanu
542

Microsoft ar putea să le facă o supriză plăcută gamerilor şi în îmbunătăţească experienţa de gaming pentru calculatoarele care folosesc Windows 10. Aşa, după cum bine ştiţi, un PC nu este la fel ca o consolă de jocuri, să-şi aloce toate resursele hardware pentru un joc atunci când utilizatorul se joace. O parte consistentă din puterea procesorului, cantitate de RAM şi altele încă sunt folosite de programele şi serviciile Windows care rulează în fundal.

Unele servicii sunt critice şi nu pot fi ignorate de sistemul de operare, iar unele programe, precum soluţiile antivirus de exemplu, sunt create în aşa fel încât să-şi păstreze o cantitate minimă de resurse pentru a rula în parametrii corespunzători fără a determina blocarea calculatorului.

Microsoft vrea să le ofere gamerilor posibilitatea de a oferi cât mai mult din resursele unui calculator pentru o performanţă cât mai ridicată. Cei de la UberGizmo au descoperit o postare a unui utilizator de Twitter care a descoperit un nou .dll în cea mai recentă versiune Windows 10 developer build.

Acesta se numeşte „gamemode.dll” şi indică faptul că va determina sistemului de operare să ajusteze cantitatea de resurse (dinspre procesor şi placa grafică), alocând mai multă putere jocului rulat, limitând accesul la resurse a aplicaţiilor care rulează pe fundal.

Microsoft încă nu a confirmat oficial introducerea unui mod special pentru jocuri în Windows 10, dar ar putea fi inclus în actualizarea Windows 10 Creators Update, ce ar urma să fie lansat în luna aprilie 2017.