Microsoft anunta Windows Phone 8

23

Microsoft a despachetat Windows Phone 8, luni, anuntand preturile si perioadele de lansare pentru primul val de hardware nou in timpul unui eveniment de presa de 70 de minute in San Francisco. Inainte de marea dezvaluire de luni am stiut cateva caracteristici si anume reproiectarea ecranului Start cu un continut de ferestre de diferite dimenisuni.

Iata o prezentare generala a noilor caracteristici in Windows Phone 8:

screen

Ecran nou de blocare

Deblocarea ecranului in Windows Phone 8 va fi personalizata, astfel incat sa poata arata fotografii, contoare si texte de aplicati din terte parti. De exemplu, utilizatorii vor putea sa arunce o privire la fotografiile de pe Facebook chiar daca ecranul este blocat, sau sa fie actualizati la scoruri sportive, fara deblocarea aparatului.

“Noul ecran de blocare va face ca telefonul sa se simta mult mai personal” a declarat Joe Belfiore, director al Programului de Windows Phone pentru Microsoft, in timpul evenimentului de presa de luni. Vor iesi la suprafata in mod automat imagini, precum si notificari ale aplicatiilor dumneavoastra preferate.

aplicatii

Integrarea Skype si alte aplicatii

Microsoft are o noua versiune de Skype pentru Windows Phone 8, care este integrat cu sistemul de operare. E mereu pornit, pentru a putea primi mesaje si apeluri noi, dar Microsoft spune ca nu foloseste nici un cod nefolositor care sa consume bateria.

Skype este acum parte din familia Microsoft, deci are sens ca gigantul software ar optimiza aplicatia voice-over-IP pentru noua sa platforma mobila. Dar alte aplicatii, inclusiv Facebook si Twitter au fost actualizate pentru Windows Phone 8, in conformitate cu Belfiore, si altii vor veni la platforma mobila Windows pentru prima data, inclusiv Paypal si  Words With Friends.

Utilizarea datelor de monitorizare imbunatatitite

Data Sense este o aplicatie de pastrare a datelor utilizate sub control. Acesta comprima automat paginile web pentru a reduce cantitatea de date pe care le consuma, caracteristica ofera navigare cu 45 la suta mai mult, conform celor de la Microsoft si sugereaza utilizarea in apropiere de retele Wi-Fi. Deoarece utilizatorii se apropie de limitele lor lunare, Sense Datele poate reduca automat utilizarea datelor.

Zona copiilor

Windows Phone 8 va permite printilor sa creeze un set separat de Live Tiles pentru copii, numai cu jocuri, muzica, clipuri video si aplicatii permise varstei. De asemenea, Corner Kids impiedica accesul copiilor pentru a cumpara lucruri si trimitere de e-mail-uri.

zone de intalnire

Locuri de intalnire

Utilizatorii pot crea zone in care sa partajeze contactele, de exemplu o astfel de zona este “Familia” deja inclusa in noul Windows, unde se pot face schimb de informatii, locatii, intalniri, date.

Sincronizarea fisierelor pe dispozitive pentru Windows.

Serviciul Microsoft de stocare online, SkyDrive, actioneaza ca un fel de lipici, care leaga Windows 8 si Windows Phone 8, impreuna. Utilizatorii pot efectua un backup automat al fotografiilor si clipurilor video in rezolutie maxima, astfel incat acestea sunt disponibile prin aplicatia SkyDrive, aplicatie mobila si cea a site-ului.

Prin detinerea butonul Home pe un Windows Phone, utilizatorii pot dicta o nota vocala cu OneNote, iar acesta va sincroniza cu SkyDrive asa ca e valabil peste tot.
Ca si in versiunile anterioare de Windows Phone, Oficiul permite utilizatorilor sa salveze documentele lor de la SkyDrive, desi acest lucru nu se intampla in mod automat.

caracteristici

Muzica Xbox si muzica locala

Serviciu de difuzare Muzica Xbox, va fi disponibil pe Windows Phone 8, dupa cum era de asteptat. Acesta ofera milioane de melodii gratuite, iar utilizatorii pot crea liste de redare pe Windows 8, dispozitive care se sincronizeaza la telefon prin intermediul internetului.
De asemenea, Microsoft vrea sa ajute oamenii sa se departeze de iTunes sau alte servicii de muzica, cu ecranul Apps Sync pentru Windows 8 si Mac, care permit biblioteci iTunes si liste de redare pentru a transporta pe la Windows Phone.

Windows Phone 8 hardware

CEO-ul Microsoft Steve Ballmer, a dat cateva detalii suplimentare privind gama de telefoane mobile,odata cu lansarea Windows Phone 8, inclusiv 920 Lumia Nokia ?i 820, HTC Windows Phone 8x ?i 8S, ?i Ativ Samsung S. Toate aceste telefoane vor merge la vanzare în Europa acest week-end, si vor rula la nivel mondial in luna noiembrie.

In ceea ce priveste Statele Unite, Verizon va oferi HTC Windows Phone 8X pentru 199 de dolari si Lumia 822 Nokia pentru  49de olari incepand din noiembrie.

Sursa: www.pcword.com