Microsoft amana lansarea uneltei de portare a aplicatiilor de pe Android pe Windows

24

Microsoft a ar fi confirmat faptul ca, deocamdata, unealta care permite utilizatorilor sa porteze aplicatiile Android pe sistemul de operare Windows 10 nu este inca gata, spun surse din apropierea companiei. Initial, Microsoft a anuntat unealta Windows Bridge pentru Android (numit “Project Astoria”) in acest an ca parte a eforturilor de a face mai usor pentru dezvoltatori sa aduca aplicatiile de pe alte sisteme de operare pe Windows.

 

Dezvoltatorii de aplicatii s-au plans de mai multe ori ca unealta Windows Bridge nu a devenit disponibila, insa Microsoft nu a luat inca nicio pozitie publica in acest sens. Forumurile pe care se gasesc informatii despre Project Astoria, insa, sugereaza ca Microsoft ar putea sa fi renuntat complet la o unealta pentru Android.

 

Practic, Bridge pentru Android este un emulator, dar exista numeroase probleme tehnice legate de portarea aplicatiilor, potrivit unor site-uri de specialitate. De mentionat ca, in cazul aplicatiilor iOS, utilizatorii trebuie sa le treaca printr-un proces suplimentar cu o unealta numita Project Islandwood pentru a le face sa functioneze eficient pe Windows.

 

Ramane de vazut cum va evolua situatia si daca Microsoft va lua pana la urma o pozitie publica legata de subiect.

 

Πηγή: Engadget