Microsoft aduce pe sistemele iOS Wordament – primul joc care va folosi date de pe Xbox

98

Dupa ce Wordament de la Microsoft a fost, la inceput, un joc pentru sistemele de operare Windows Phone, acesta a ajuns rapid pe consolele Xbox Live si apoi a facut trecerea catre sistemul de operare Windows 8.

Acum, Microsoft doreste sa il faca compatibil si cu alte platforme Wordament a devenit disponibil pentru iPhone si este primul joc de pe dispozitivele iOS care va folosi scorurile inregistrate de utilizator pe Xbox. La fel ca si alte aplicatii ale Microsoft pentru iOS, utilizatorii trebuie doar sa se logheze folosind contul lor Microsoft si jocul este legat, astfel, intre ambele dispozitive folosite.

Wordament este un joc simplu, de tip puzzle, care permite runde de joc de cate 2 minute in care utilizatorul trebuie sa ghiceasca cat mai multe cuvinte posibile. Acesta este unul dintre putinele jocuri de la Microsoft pe care compania l-a optimizat sa functioneze pe mai multe platforme, iar utilizatorii se pot juca cu prietenii lor, in timp real.

Pe langa acest joc, Microsft a mai dezvoltat si alte jocuri pentru sistemele iOS, inclusiv Kinectimals si Halo Waypoint, dar aceasta este prima data cand utilizatorii de iPhone pot sa adune scoruri Xbox Live pe smartphone-ul lor. De asemenea, optimizarea pe care Microsoft a facut-o pentru iPhone ar putea insemna ca, in viitor, compania planuieste sa lanseze si alte aplicatii asemanatoare Wordament.

 

Sursa: The Verge