Microsoft aduce Office Lens pe Android si iOS

18

Utilizatorii sistemului de operare Windows Phone au uneori probleme cu faptul ca unele aplicatii nu sunt disponibile pentru ei. Totusi, exista si un caz in care Windows Phone se afla in extrema cealalta, adica exista si aplicatii exclusive pentru sistemul de operare al celor de la Microsoft.

 

Una dintre aceste aplicatii este Office Lens, o unealta foarte utila pentru documente pe care, recent, Microsoft a facut-o disponibila si pentru iOS si Android. Office Lens permite utilizatorilor sa foloseasca camera foto a smartphone-ului pentru a “scana” documente. Aplicatia elimina posibilitatea ca imaginile sa fie captate prost sau stramb si are si optiuni de corectare a culorii si a contrastului. Practic, aplicatia incearca sa faca imaginile cu documentele sa arate de parca ar fi scanate.

 

Pentru ca apartine pachetului Office, Lens are o puternica integrare cu OneNote si OneDrive, iar un motor OCR va converti imaginile cu text in texte editabile. De notat mai este ca, desi Microsoft a facut aplicatia disponibila si pentru platformele Apple si Google, in cazul Android Office Lens se afla inca in stadiul de preview. Cu siguranta o versiune full urmeaza sa fie lansata curand.

 

Πηγή: PocketNow