Microsoft adauga suport gestual Kinect pentru Windows 8

19

Sistemul foarte versatil Kinect de la Microsoft s-a dovedit popular nu numai printre utilizatorii cosolei de joc Xbox 360. Acum, Microsoft ofera posibiitatea de integrare a sistemului Kinect si in mediile de tip PC care ruleaza sistemul de operare Windows.

Recent, Microsoft Research a prezentat un proiect care are la baza Kinect si care permite utiliztorilor de Windows 8 sa navigheze folosindu-se doar de gesturile pe care in mod obisnuit le-ar face atunci cand ating un ecran tactil. Acest proiect este foarte interesant, mai ales ca Microsoft a dat vina pentru esecul Windows 8 imposibilitatea dispozitivelor cu touchscreen de a profita la maxim de capabilitatile acestui sistem de operare.

Proiectul Microsoft Research permite utilizatorilor sa simuleze atingerea capacitiva (n.r – cu mai multe degete odata) pe PC, sa navigheze pe hartile Bing Maps si sa deseneze imagini simple folosind gesturile. In plus, cercetatorii de la Microsoft au programat si o alta varianta Kinect care sa se concentreze pe gesturile facute cu mainile. Senzorul Kinect a reusit astfel sa diferentieze doua pozitii diferite ale mainii.

Dupa cum era de asteptat, intreg sistemul este foarte intuitiv, asa ca utilizatorii se obisnuiesc repede cu el. Iata un material video care prezinta noul sistem de recunoastere a gesturilor:

 

 Sursa: TGDaily