Microsoft a reparat o bresa din Internet Explorer care oferea atacatorilor acces la PC-uri

22

Microsoft a lansat un update foarte important pentru browserul Internet Explorer pentru a repara o bresa de securitate care permitea potentialilor atacatori accesul la PC-ul utilizatorilor. Hackerii puteai crea site-uri speciale care sa profite de aceasta vulnerabilitate (descoperita de un cercetator de la Google).

 

Odata ce utilizatorii dadeau click pe link-uri trimise pe e-mail sau prin mesageria instant, hackerii primeau aceleasi drepturi asupra PC-ului ca ale utilizatorului. Daca utilizatorii erau si administratorii dispozitivului, este clar ca pagubele puteau fi insemnate, intrucat se asigura accesul la toate datele stocate. Dupa obtinerea accesului, hackerii puteau instala aplicatii fara stirea utilizatorilor si puteau fura, astfel, informatii stocate pe PC-uri.

 

Cei care au setat update-urile de securitate sa se descarce automat nu ar trebui sa isi faca probleme. Totusi, pentru ceilalti, noua versiune a programului poate fi descarcata de pe site-ul Microsoft. Compania recomanda instalarea patch-ului pentru utilizatorii care folosesc Internet Explorer 7, 8, 9, 10 si 11 si chiar si pentru cei care folosesc noul sistem de operare Windows 10, dar nu opteaza pentru browserul Edge, ci raman la Internet Explorer.

 

Πηγή: Engadget