Microsoft a lansat un public preview pentru unealta de portare a aplicatiilor iOS pe Windows 10

30

Windows 10 promite schimbari semnificative la nivelul modului in care codurile sunt impartasite pe dispozitive. Pe langa trecerea usoara intre platforme ca tablete, smartphone-uri si PC-uri, noul sistem de operare al celor de la Microsoft urmareste si tranzitia mai usoara intre sistemele de operare. Pentru a incuraja utilizatorii sa isi aduca continutul de pe Android si iOS pe Windows 10, compania a creat o serie de unelte speciale. Una dintre aceste unelte se numeste Windows Bridge, de adreseaza iOS si tocmai a devenit disponibila tuturor.

 

Deocamdata, Windows Bridge pentru iOS este in versiunea public preview, iar versiunea oficiala va fi lansata abia la toamna, dar tot permite dezvoltatorilor de aplicatii sa inceapa sa dezvolte software compatibil. In plus, varianta public preview invita utilizatorii sa raporteze catre Microsoft posibilele probleme, astfel incat acestea sa poata fi remediate pana la lansarea versiunii oficiale. Deocamdata, parti din aplicatie sunt inca nefunctionale (ca suportul ARM pentru dispozitivele mobile), dar acest lucru se va remedia si el in curand.

 

In ceea ce priveste Windows Bridge pentru Android, deocamdata software-ul este disponibil doar pe baza de invitatie. Microsoft isi propune ca si acest serviciu sa intre in versiunea public preview in toamna.

 

Πηγή: PocketNow