Microsoft a lansat asistentul vocal Cortana si pentru Android si iPhone

22

Microsoft aduce asistentul vocal Cortana si pe dispozitivele Android si iPhone. Au fost create aplicatii pentru ambele platorme care vor aduce toate functiile Cortana pe smartphone-urile Apple si cele cu sistem de operare Google.

 

Functia Cortana Notebook va retine preferintele utilizatorilor si se va sincroniza pe toate platformele dispozitivelor pe care utilizatorul o foloseste. Desigur, intrucat asistentul vocal nu a fost conceput initial pentru iOS si Android, nu va avea chiar toate integrarile de care beneficiaza utilizatorii Windows Phone – nu va exista functia de activare “hey, Cortana” si nici comenzi care sa permita lansarea de aplicatii sau efectuarea de setari.

 

Aplicatia Cortana pentru Android va ajunge sa fie disponibila la sfarsitul lunii iunie, in timp ce versiunea pentru iPhone va fi lansata si ea mai tarziu in acest an. Microsoft a anuntat si Phone Companion, o aplicatie Windows 10 care permite utilizatorilor sa-si sincronizeze smartphone-urile Android, iOS sau Windows Phone cu PC-urile. In plus, Microsoft a mai promis si o versiune noua a aplicatiei Xbox Music pentru Android si iOS in care va putea face streaming muzical gratuit din OneDrive.

 

Iata un material video care prezinta aplicatia Phone Companion pentru Windows 10:

 

 

Πηγή: Engadget