Microsoft a inceput sa distribuie actualizarea Lumia Denim pe dispozitivele Windows Phone 8.1

26

Microsoft a anuntat ca a inceput distribuirea actualizarii Lumia Denim pe dispozitivele cu sistem de operare Windows Phone 8.1.

 

“Actualizarea Lumia Denim ofera o serie de optiuni noi, inovative, premium pentru distractie si munca, prin combinarea celui mai noi Windows Phone 8.1 Update 1 cu facilitatile specifice Lumia”. Principalul punct pe care se concentreaza promovarea Lumia Denim este faptul ca actualizarea duce o noua versiune a asistentului vocal Cortana, rivalul Siri si Google Now. Astfel, update-ul va aduce asistentul vocal de pe dispozitivele compatibile din tari ca Marea Britanie la nivelul celor din Statele Unite. Au fost adaugate scenario cat mai aproape de situatiile natural, posibilitatea de a folosi optiunea snooze pentru notificarile care au scopul de a reaminti ceva utilizatorului, dar si o optimizare pentru comenzile vocale care pot fi adresate cat timp utilizatorul este la volan (suport pentru comenzi de tip car-kit).

 

Utilizatorii de smartphone-uri Lumia 930 si Lumia 1520 vor putea sa activeze asistentul vocal Cortana cu o simpla comanda de tipul “Hey, Cortana”, similar cu sistemele “Hey, Siri” pentru asistentul vocal al Apple. De asemenea, tot proprietarii de Lumia 930 si 1520 vor primi, odata cu acest update, si o noua aplicatie pentru camera foto care promite o viteza mai mare de declansare si Moment Capture. Moment Capture poate surprinde materiale video 4K la o viteza de 24 de cadre/s atunci cand utilizatorul apasa lung pe butonul de declansare al camerei.

 

Lumia Denim mai aduce si Live Folders care pot fi folosite pentru organizarea aplicatiilor favorite ale utilizatorului si o noua versiune a Glance Screen care permite afisarea de informatii din MSN Health, dar si din aplicatia de fitness. Printre celelalte imbunatatiri pe care le aduce actualizarea se numara o versiune actualizata a browserului Internet Explorer despre care Microsoft sustine ca ofera viteze de descarcare superioare.

 

Tot cei de la Microsoft au precizat ca, deocamdata, actualizarea Lumia Denim va fi disponibila “pentru un numar limitat de dispozitive”, inainte de lansarea la scara larga la sfarsitul acestei luni. Pentru a vedea daca actualizarea Lumia Denim este disponibila pentru smartphone-ul lor, utilizatorii trebuie sa viziteze Settings > Phone Update > Check for Updates.

 

Πηγή: The Inquirer