Micromax lanseaza smartphone-ul care a dus la interzicerea OnePlus in India

24

Micromax a lansat recent primul dispozitiv pe care l-a construit pe baza modelului Yu, in colaborare cu Cyanogen. Smartphone-ul poarta numele de Yureka si se va comercializa la un pret de 142 de dolari.

 

De asemenea, Cyanogen a consemnat ca nu va mai aduce actualizari smartphone-urilor OnePlus care se vand in India pentru ca au semnat o incheiere exclusiva cu cei de la Micromax, iar guvernul indian a interzis complet dispozitivele OnePlus.

 

In ceea ce priveste partea tehnica, Micromax este o companie cunoscuta pentru dotarile modeste. Totusi, Yureka iese in evidenta ca fiind un smartphone x64, alimentat cu un procesor octa-core de 1.5 GHz, Snapdragon 615. Ecranul smartphone-ului este unul de 5.5 inci care ofera o rezolutie de 720p. Memoria RAM a lui Yureka este de 2 GB, camera foto este una de 13 megapixeli, iar camera frontala una de 5 megapixeli.

 

Ca sistem de operare, Yureka ruleaza Cyanogen 11, o varianta de sistem de operare bazata pe Android 4.4.4 KitKat. Acest lucru inseamna ca smartphone-ul nu va putea profita de capabilitatile x64 ale procesorului pana cand software-ul nu va fi actualizat la Cyanogen 12. Acesta din urma va fi un sistem de operare bazat pe Android Lollipop, care beneficiaza de suport x64.

 

Mai este de notat ca utilizatorii Yureka vor avea parte de o experienta software foarte aproape de sistemele Android stoc, dar vor exista numeroase optiuni de personalizare. Smartphone-ul Micromax Yureka se va putea cumpara exclusiv de pe Amazon.

 

Πηγή: Engadget