Microdia laseaza primul card microSD cu capacitate de 512 GB

24

Cele mai multe smartphone-uri existente astazi pe piata suporta extinderea capacitatii de stocare cu ajutorul unui card microSD, iar unele dintre dispozitive extind acest suport pana la maxim 2 TB. Desigur valoarea de 2 TB este doar una teoretica, intrucat inca nu exista carduri de memorie cu capacitati atat de mari.

 

De obicei, cardurile microSD sunt fie de 32 de GB, fie de 64 de GB si, mai rar, de 128 de GB. Totusi, acest lucru pare sa se schimbe, intrucat un producator a anuntat, in cadrul evenimentului Computex din Taipei, lansarea unui card microSD cu capacitate de 512 GB. Compania care a creat produsul se numeste Microdia si planuieste sa inceapa comercializarea cardului de luna viitoare. Desigur, o capacitate de stocare deosebita vina la un pret pe masura. Daca in cazul cardurilor cu capacitate de 128 de GB preturile sunt de aproximativ 80 de dolari, iar cei de la SanDisk comercializeaza un card cu capacitate de 200 de GB la aproximativ 250 de dolari, cardul Microdia cu capacitate de 512 GB va costa in jur de 1.000 de dolari. Deocamdata nu a fost anuntat pretul oficial, dar cel mai probabil ca se va situa in aceasta zona.

 

Asadar, dat fiind si pretul ridicat, cu siguranta cardurile cu capacitate de 512 GB nu vor deveni foarte populare curand. Totusi, faptul ca Microdia a reusit sa creeze un astfel de card nu este decat un pas inainte pentru industria de tehnologie. Ramane de vazut ce ne rezerva viitorul in acest sens si ce suport de extensii ale capacitatilor de stocare vor mai primi smartphone-urile.

 

Πηγή: PocketNow