Meizu ar putea lansa noile Pro 7 și Pro 7 Plus pe 26 iulie

- Adrian Ungureanu
215

Chinezii de la Meizu pregătesc lansarea noii serii de telefoane, Pro 7, care ar putea fi prezentată spre finalul lunii viitoare, iar în magazine ar putea ajunge la începutul lunii august.

Astfel, pe 26 iulie, modelele Meizu Pro 7 și Pro 7 Plus ar urma să fie prezentate, iar în magazine ar putea ajunge începând cu data de 4 august.

Cele două modele nu diferă foarte mult ca specificații. Până acum se vorbește că modelul Pro 7 va avea un display cu diagonala de 5,2 inci, în timp ce modelul Pro 7 Plus va avea un ecran de 5,5 inci, cel mai probabil ambele cu rezoluție Full HD.

Ambele telefoane ar urma să fie echipate cu procesoare Helio X30 de la Mediatek și vor avea camere principale duale dotate cu senzori Sony IMX386 + IMX286. Există zvonuri, că Meizu ar putea apela și la Samsung pentru a echipa unele modele cu procesoare Exynos 8895, care echipează și modele Galaxy S8 și S8 Plus în unele piețe. Despre camera de seflie-uri se spune că ar avea un senzor de 16 MP.

Totodată, se pare că ambele modele ar urma să aibă un mic display secundar, pe partea din spate a telefonului, un ecran de tip e-Ink, alb-negru, care să afișeze informații precum, ora, data, și notificări gen, apeluri pierdute, mesaje și altele. Display-ul va fi așezat sub camera duală a telefoanelor, care este poziționată lateral. Ținând cont de poziționarea display-ului, nu cred că va avea și senzor tactil, având doar rolul de a afișa anumite informații.

În ceea ce privește prețurile, pentru Meizu Pro 7, acestea vor începe de la 410 dolari, iar modelul Meizu Pro 7 Plus va avea un preț de cel puțin 485 de dolari. Deși nu sunt foarte mari în comparație cu alte modele ”de top” de pe piață, pentru un producător chinez prețurile sunt destul de mari.