Materialul video care arata cum planuieste Space X sa aterizeze cea mai mare racheta spatiala din lume

16

Space X, companie detinuta de Elon Musk, a postat recent un material video care prezinta modul in care firma planuieste sa aterizeze cea mai mare racheta din lume, Falcon Heavy. Lansarea este programata in acest an, iar echipa planuieste sa aduca racheta inapoi pe Pamant.

 

Falcon Heavy este, de fapt, formata din trei rachete Falcon 9 si poate transporta peste 53.000 de kilograme – adica echivalentul unui Boeing 737 complet incarcat – pe orbita inferioara a Terrei. Daca totul va merge conform planului, Falcon Heavy va fi cea mai puternica racheta operationala din lume. Doar Saturn V, racheta spatiala retrasa in 1973 dupa misiunile Apollo, a fost mai puternica decat cea construita de Space X.

 

Sistemul care va fi folosit pentru a ajuta racheta sa aterizeze a fost testat de companie in ultimii doi ani pe rachetele Grasshoppers si, mai recent, pe Falcon 9-R care a explodat spectaculos in timpul unui astfel de test. Totusi, mai este de notat ca pentru aterizarea Falcon Heavy va fi nevoie nu de una ci de trei rachete de tip booster.

 

Iata, mai jos, si materialul video care parte desprins dintr-un film SF. Totusi, Space X a demonstrat ca ceea ce dezvolta functioneaza, iar proiectele companiei sunt cu adevarat ambitioase.

 

 

Πηγή: The Verge