Materialele video 360 de grade ale Facebook aduc continutul imersiv in newsfeed

23

Cum mereu incearca sa introduca elemente noi pentru navigarea in newsfeed, acum Facebook a adaugat suportul pentru materiale video mai immersive. O parte din reteaua sociala a inceput recent sa poata reda materiale video de tip 360 de grade. Deocamdata, acest tip de continut este disponibil doar in mediul web, insa gigantul retelelor sociale isi propune sa adauge aceasta facilitate si aplicatiilor iOS si Android in urmatoarele luni.

 

Acest gen de materiale 360 de grade vor fi similare cu cele construite la fel de pe Youtube. Pe masura ce clipul se deruleaza, privitorii vor putea folosi cursorul pentru a se misca in interiorul materialului video. Aceasta noutate pe care o introduce Facebook e preambulul pentru tipul de continut adaptat realitatii virtuale. Gigantul isi propune sa introduca si astfel de facilitati atunci cand castile de realitate virtuala Oculus Rift si PS VR vor ajunge in etapa de a fi disponibile pentru consumatori.

 

Exista deja o serie de companii care trimit continut video 360 catre Facebook. Printre ele se numara VICE, Discovery, LucasFilm (cu Star Wars) si altele. De notat mai este ca si utilizatorii obisnuiti o sa poata posta acest gen de continut, daca vor avea camere video capabile sa filmeze la 360 de grade.

 

Πηγή: Engadget