Material Design ajunge pe din ce in ce mai multe aplicatii pe masura ce lansarea Android Lollipop se apropie

17

Dupa ce agitatia de dupa anuntarea noului sistem de operare Android 5.0 Lollipop a trecut, au inceput sa apara tot mai multe actualizari ale aplicatiilor, cu rolul de a integra in acestea noul Material Design.

 

Astfel, noul manager de bookmarks din browserul Chrome, care a purtat anterior denumirea de Stars, a devenit acum disponibil oficial in Chrome Store sub numele de Bookmark Manager. Acesta inlocuieste managerul de bookmarks nativ al Chrome si aduce utilizatorilor o serie de functionalitati noi, cum ar fi adaugarea de pictograme, posibilitati de share in Instapaper si Pocket si foldere la care pot contribui mai multi utilizatori, astfel ca se va putea lucra colaborativ. Oricum ar fi, fie ca alegeti varianta stoc de manager sau pe cea nou aparuta in Chrome Store, bookmark-urile vor ramane intacte, iar utilizatorii le vor putea organiza atunci cand au nevoie.

 

Si Docs, Sheets, Slides si Camera primesc Material Design, iar Google Play Movies & TV primeste posibilitatea de afisare pe al doilea ecran atunci cand se aduce continut din Cast pe televizor. In plus, Google Fit, primul tracker fitness al celor de la Google a devenit si el disponibil si a fost conceput in asa fel incat sa devina centrul datelor biometrice stranse cu ajutorul gadget-urilor Android Wear.

 

Cele de mai sus, dar si alte aplicatii au primit actualizari care sa le redeseneze interfata sau sa le aduca functii noi. Schimbarile se petrec desi mai e destul de mult timp pana cand Android Lillipop va ajunge pe dispozitive, insa se pare ca Google isi propune ca Material Design sa se raspandeasca pe cat mai multe platforme ale companiei in viitor.

 

Πηγή: The Inquirer