Mark Zuckerberg ar putea intra in viata politica din SUA

112

Mark Zuckerberg, care a fost dat în judecată de acționari pentru un plan de restructurare a managementului Facebook, a depus la dosar acte care arată că ar vrea să se implice în viața politică din SUA. Zvonul fusese lansat în timpul campaniei electorale, când s-a spus că Mark a avut multe întâlniri cu candidatul democrat Hillary Clinton, de unde și acuzațiile că i-ar fi sprijinit pe liberali.

 

Fondatorul celei mai mari rețele de socializare din lume a propus un plan care schimbă dreptul la vot pentru acționarii mai mici, care nu vor mai putea comenta privind viitorul Facebook. Ca atare, cei care au acțiuni ale companiei s-au coalizat și l-au dat în judecată cerând oprirea acestui plan. Avocații acuzării spun că Mark ar avea puteri depline de control asupra Facebook în ciuda unor păreri opuse ale altor acționari. În cadrul procesului s-au făcut publice o serie de dovezi, mesaje text și e-mail și altele asemenea.

 

Mark Zuckerberg a discutat prin mesaje cu doi apropiați, membri în Consiliul de Administrație, posibilitatea de a părăsi Facebook pentru cariera politică, dar fără a ceda controlul. Ei au discutat cum să aducă această veste acționarilor și ce măsuri să ia ca să nu rămână Mark fără Facebook.

 

Discuția revine pe parcursul mai multor luni, oamenii se tem că acționarii vor reacționa negativ la planurile lui Mark, ceea ce s-a și întâmplat de fapt. Un al treilea participant la discuție era de părere că oamenilor nu le va păsa ce face Mark cu cariera sa, așa că să anunțe mai repede vestea. Este posibil ca planul să fi căzut datorită eșecului democrat la alegeri, dar de asemenea este posibil ca Mark să continue ideea pentru alegerile următoare.

 

Πηγή: TopTechNews