Managerul de parole LastPass este acum complet gratuit

42

LastPass a intrat în circuitul aplicațiilor freemium, oferind tuturor utilizatorilor cea mai importantă facilitate a unui manager de parole, sincronizarea între dispozitive multiple. Prețul, afișarea de reclame.

 

Vestea este cum nu se poate mai bună, mai ales în contextul contemporan al atacurilor cibernetice săptămânale și al leak-urilor tot mai dese de parole și informații cu caracter privat. în caz că nu sunteți familiari cu LastPass ori cu ocupația unui manager de parole, aflați că această aplicație se oferă să rețină, să gestioneze și să sincronizeze între dispozitive toate parolele de care aveți nevoie, indiferent de tipul autentificării (simplă sau two-factor).

 

Astfel, după instalarea managerului de parole, nu veți mai avea nevoie să rețineți decât o singură parolă, cea cu care va identificați la controlul LastPass. Aplicațiile de acest tip rețin parola specifică fiecărei aplicații, pagini web, cont online, etc., și o introduc ori de cate ori este necesar scutind utilizatorii de autentificarea pe platforme de socializare, magazine online ș.a.m.d, după reinstalarea sistemului de operare sau după un update eșuat.

 

Potrivit anunțului care însoțește trecerea LastPass la freeware, creatorii aplicației par că intenționează să îndrepte tot mai mult dezvoltarea următoarelor versiuni către identificarea cu date biometrice, declarând că se va elimina în curand chiar și parola de acces la aplicație.

 

Πηγή: lastpass