Mai multe servicii Google au fost interzise in China

18

Multe dintre serviciile oferite de Google, ca  motorul de cautare si Gmail, au fost interzise in China. Nu s-a oferit nicio motivatie clara a acestui lucru. Intr-o declaratie a Google pentru Reuters si BusinessWeek, compania spune “am verificat si nu pare ca problema sa fie cauzata de noi.”

Totusi, in raportul Google Transparency, site-ul inregistreaza o scadere semnificativa a traficului, inca de azi dimineata. Deficitul nu a fost inca recuperat, desi acest fapt nu valoreaza nimic, tinand cont ca in acest moment al zilei traficul provenit in China este redus.  Totusi, datele din raportul Google Transparency, coroborate cu cele din Great Firewall of China, arata ca unele site-uri detinute de Google sunt inaccesibile in aceasta tara.

Din pacate, astfel de situatii nu sunt straine companiei. Google a mai fost blocat in China in anul 2010, atunci cand firma a declarat ca va elimina filtrele informationale pentru utilizatorii din China. Ramane de vazut daca motivul intreruperii serviciului Google pe teritoriul acestei tari este cauzat de factori tehnici sau factori politici, sau, poate, ambele.

 

Sursa: The Verge