Mai multe detalii despre smartphone-ul modular Google Project Ara au aparut pe internet

25

Smartphone-ul modular Project Ara nu mai este doar un vis. Google se pregateste sa lanseze primele astfel de dispozitive la inceputul anului viitor, iar smartphone-urile modulare vor permite utilizatorilor sa isi creeze propriile dispozitive si sa le personalizeze pe parcurs.

 

O publicatie de profil a obtinut informatii suplimentare despre Project Ara si sustine ca Toshiba a fost aleasa drept compania care sa ofere trei tipuri de procesoare pentru primele dispozitive din aceasta gama. Pe langa procesoare, tot Toshiba va produce si alte componente care vor fi incluse in smartphone.

 

Dispozitivul va fi constuit din doua endo-schelete care vor sustine cateva module pe fata si pe spatele smartphone-ului. In functie de marimea acestui schelet sustinator, utilizatorii vor putea incorpora intre 5 si 10 module cu diferite functii. Procesoare diferite vor fi necesare pentru a controla fluxul de date dintre diferite module, a mai consemnat publicatia care a obtinut informatiile. Se pare ca Toshiba a inceput colaborarea cu Google pentru Project Ara inca din octombrie 2013 si a fost “catalogat drept producatorul preferat pentru aceasta serie, singura companie japoneza care a primit acest privilegiu”.

 

Scheletul de baza al Project Ara va costa 50 de dolari, iar unii dintre specialisti se asteapta ca Google sa vanda sute de milioane de astfel de dispozitive in primul an de la lansare. Desigur, pretul de 50 de dolari nu include si modulele care vor putea fi cumparate separat de la diferiti producatori.

 

Πηγή: BGR