Mai multe companii de media din India s-au retras din programul internet.org al Facebook

19

Saptamana aceasta companiile indiene Cleartrip, NewsHunt, NDTV si Times Group au anuntat ca isi retrag o parte din servicii (website-uri si aplicatii) sau ca se retrag complet din programul internet.org, program initiat si sustinut de catre Facebook.

 

Prin internet.org, Facebook a incheiat acorduri cu sapte companii de telecomunicatii mobile, acorduri prin care abonatii companiilor telecom beneficiaza de trafic de date gratuit in cazul accesarii unor anumite website-uri si a utilizarii unui numar limitat de servicii, iar Facebook se numara printre acestea. Acest tip de tratament dezechilibreaza piata de servicii online si contravine conceptului potrivit caruia accesul la internet nu trebuie restrictionat prin tarife sau viteza de acces (net neutrality). 

 

In India de pe urma parteneriatului incheiat in februarie intre Facebook si Reliance Communications, beneficiau de tratament special aplicatia Facebook si alte 37 de website-uri si aplicatii. 

  

Proiectul internet.org a fost lansat in august 2013 in opt tari, printre care se numara si India, a doua tara din lume ca populatie (~1.270 milioane locuitori).

 

Πηγή: huffingtonpost