Magnetii lui iPad 2 pot opri functionarea peacemaker-elor

21

Gianna Chien (foto) a descoperit in urma unui experiment ca magnetii din iPad 2, folositi pentru atasarea Smart Cover-ului, sunt destul de puternici incat sa opreasca peacemaker-urile cardiacilor.

In timpul experimentului Chien a testat peacemaker-urile a 26 de voluntari tinand iPad-ul la o distanta cat mai mica de aceste mini-defibrilatoare . Rezultatul, 7 peacemakere au intrat in “magnet mode”.

Acest comportament al peacemaker-ului in prezenta unui camp magnetic este o masura de siguranta si nu un defect al acestora. In timp ce unele isi reiau activitatea dupa indepartarea sursei de camp, altele au nevoie de o noua interactiune cu un magnet sau de un restart manual.

iPad 2 foloseste 30 de magneti pentru a tine Cover-ul aproape dar acestia nu sunt periculosi la o distanta normala de utilizare. Chien a mentionat ca doar daca iPad-ul este tinut lipit de piept, acesta ar putea opri accidental peacemaker-ul. Astfel de scenarii pot avea loc atunci cand utilizatorul adoarme cu iPad-ul.

Descoperirea elevei de 14 ani a fost luata in serios de comunitatea medicilor si a fost invitata sa isi prezinte rezultatele la Heart Rhythm Society, in fata a 8000 de medici.

Πηγή: bloomberg