Magazinul online Windows Store cuprinde acum peste 50.000 de aplicatii

27

Microsoft a depasit pragul de 50.000 de aplicatii existente in magazinul online Windows Store. Potrivit MetroStore Scanner, in magazinul online exista acum 50.304 aplicatii si, in medie, in luna martie, au fost dezvoltate 279 de aplicatii pe zi. Din noiembrie anul trecut, dezvoltarea de aplicatii pentru Windows Store a cunoscut o scadere rapida, dar in martie compania a inregistrat din nou cresteri.

Dezvoltarea de aplicatii pentru sistemul de operare Windows 8 a atins valoarea cea mai ridicata in noiembrie anul trecut , cu o medie de 468 de aplicatii dezvoltate zilnic. Pana in februarie, acest numar a scazut constant, ceea ce a determinat Microsoft sa ofere stimulente dezvoltatorilor de aplicatii. Astfel, compania a oferit 100 de dolari pentru fiecare aplicatie dezvoltata pentru sistemele de operare Windows 8 si Windows Phone 8. Dezvoltatorii pot crea maxim 10 aplicatii pentru fiecare sistem de operare, putand astfel sa totalizeze 2.000 de dolari. Acest concurs pentru aplicatii a inceput pe data de 8 martie si se va incheia pe 30 iunie, limita de acceptare a aplicatiilor fiind de 10.000.

Chiar daca suma de 100 de dolari pentru fiecare aplicatie nu pare importanta, Microsoft va mai oferi dezvoltatorilor 80% din profitul generat de aplicatiile pe care le-au creat. Aceasta oferta este cu 10% mai mare decat ofertele oferite de Apple si Android.

Este adevarat ca Windows Store se afla mult in spatele magazinelor online ale competitorilor ca Apple si Android, insa pragul de 50.000 de aplicatii, atins in doar 4 luni, este impresionant. Daca din ce in ce mai multe persoane vor incepe sa foloseasca sistemul de operare Windows 8 si tabletele Microsoft, s-ar putea sa se inregistreze o imbunatatire semnificativa in viitor.

 

Πηγή: SlashGear