Lutz, prima masina britanica ce se poate conduce singura

  15

  Este un lucru deja stiut ca Google a dezvoltat o serie de automobile care se pot conduce singure. Totusi, se pare ca si guvernul Marii Britanii vrea sa intre pe aceasta nisa si a inceput inca din urma cu cateva luni sa faca demersurile pentru a construi astfel de sisteme. Acum, britanicii au si testat prototipuri si au ajuns la concluzia ca sunt suficient de sigure, asa ca se poate incepe mai sustinut dezvoltarea.

   

  Vestea este foarte buna pentru cercetatorii din domeniu din Marea Britanie. Desi Google nu are niciun amestec aici, exista deja o serie de prototipuri. Unul dintre aceste prototipuri este Lutz. Prototipul de automobil are dimensiuni mici, un parbriz curbat si o forma futurista si este mai degraba destinat trotuarelor, nu strazilor mari. Totusi, intrucat aceste tipuri de autovehicule au primit unda verde din partea autoritatilor, cu siguranta in viitor se vor dezvolta din ce in ce mai multe modele.

   

  Lutz functioneaza prin incarcare electrica, are doua locuri si poate transporta pasagerii pe o distanta de aproximativ 64 de kilometri cu o singura incarcare. In plus, incorporeaza si o serie de hardware special: doua camere video si doi senzori LIDAR in partea din fata si alte doua camere video in partea din spate. In plus, mai exista cate o camera vide pe fiecare latura a masinii, astfel incat exista vedere la 360 de grade.

   

  Iata si un material video cu Lutz:

   

   

  Πηγή: Engadget