Lumen LED – becul care poate fi controlat prin Bluetooth

26

Cu siguranta, multi si-au dorit sa poata controla iluminatul din casa in mod automat. Spre exemplu, sa poata stinge lumina la etaj fara sa fie nevoiti sa se ridice de pe canapea sau sa controlee intensitatea luminii fara sa fie nevoiti sa actioneze intrerupatorul. Totusi, pentru a putea face aceste lucruri, pana acum doritorii trebuiau sa plateasca foarte multi bani.

Din fericire a aparut o alternativa. Lumen Bluetooth LED este un bec care se foloseste de tehnologia wireless Bluetooh. Astfel, iluminatul poate fi controlat cu ajutorul unui dispozitiv conectat la bec. Se poate aprinde sau stinge lumina, precum si ajustarea culorii si a intensitatii acesteia.

Lumen Bluetooth LED vine in variante de culori pale, rosu, albastru si verde, dar si LED-uri albe care permit, practic, crearea oricarei culori din spectru. Aplicatia care permite controlul dispozitivului este disponibila pentru sistemele de operare iOS, iar becul poate fi montat in suportul pentru becurile obisnuite. Aplicatia mobila permite atribuirea unui nume fiecarui bec, precum si caracteristicile luminoase aferente (intensitate, culoare).

De asemenea, aplicatia iOS are mai multe moduri de control. Spre exemplu, modul Party care foloseste becul Lumen LED pentru a alterna culorile in functie de ritmul muzicii. Modul Moon Light simuleaza lumina lunii pentru a ajuta utilizatorii sa adoarma, iar modul Wake aprinde lumina gradual, in intervalul 5-15 minute.

Totusi, acest bec inteligent este inca in stadiul de prototip. Pentru a intra in productia de serie, initiatorii proiectului au nevoie de 110.000 de dolari, din care au strans doar 1.100 pana acum. Compania producatoare spera sa poata incepe livrearea becurilor in aprilie 2013. Pretul unui singur bec  este de 49 de dolari, in timp ce un pachet cu doua becuri costa 99 de dolari. Setul de 10 Lumen Bluetooth LED costa 450 de dolari, 25 de becuri costa 1.000 de dolari, iar setul de 100 de becuri 3.500 de dolari.

Iata si un material video care arata cum functioneaza Lumen Bluetooth LED:

 

Sursa: TGDaily