Lollipop ruleaza pe 5.4% dintre smartphone-urile si tabletele Android de pe piata

24

Sistemul de operare Android Lollipop ruleaza pe 5.4% dintre tabletele si smartphone-urile Android existente in acest moment pe piata, potrivit unor informatii oferite recent de Google. Datele care au dus la estimare au fost colectate pe o perioada de sapte zile care s-a incheiat pe 6 aprilie.

 

Astfel, Android 5.0 si Android 5.1 au acum o cota de piata combinata de 5.4%, cifra in crestere de la 3.3 procente cat se inregistra in luna martie. In plus, conform statisticilor, se pare ca versiunea Android KitKat a intrecut pentru prima data cota de piata a Android Jelly Bean ( care include versiunile 4.1.x, 4.2.x si 4.3). KitKat are acum 41.4% din piata, in timp ce Jelly Bean are 40.7%. Cifrele reprezinta o crestere pentru KitKat, daca ne gandim ca la inceputul lunii martie Android 4.4 Kitkat avea o cota de piata de 40.9%, in timp ce Jelly Bean rula pe 42.6% dintre dispozitive. Celelalte versiuni Android ocupa segmente de piata mici. Ice Cream Sandwich, Gingerbread si Froyo ruleaza pe 5.7%, 6.4% si, respectiv, 0.4% dintre gadget-urile cu sistem de operare Google.

android-distribution-figures-april-540x334

Sigur, estimarile sunt bune pentru Google, dar sunt departe de a atinge performantele Apple. In prezent, iOS 8 ruleaza pe peste trei sferturi din dispozitivele iOS de pe piata. iOS 7 a ramas cu o cota de piata de 20%, in timp ce 3% dintre dispozitivele iPhone si iPad ruleaza versiuni si mai vechi ale sistemului de operare.

 

Este foarte posibil ca Android Lollipop sa urce si mai mult in ceea ce priveste cota de piata, intrucat se lanseaza din ce in ce mai multe dispozitive care au instalata aceasta versiune de soft. HTC One M9 si Samsung Galaxy S6 si S6 edge sunt varfurile de gama in ceea ce priveste segmentul.

 

Πηγή: The Inquirer