Livrarile de dispozitive care se pot purta au crescut foarte mult in ultimul an

11

Grupul de analisti Canalys a efectuat un studiu prin care s-a estimate ca, in prima jumatate a lui 2014, au fost livrate aproximativ 4.5 milioane de ceasuri inteligente si trackere fitness. Aceasta cifra reprezinta o crestere cu 700% decat livrarile de anul trecut.

 

Deloc surprinzator, cele mai multe ceasuri inteligente livrate au fost produse de Samsung, mai ales ca firma a lansat mai multe modele din gama Gear intr-un interval relativ scurt. Pebble si Sony si-au adjudecat locurile doi si, respectiv, trei. In ceea ce priveste trackerele de fitness, Fitbit si Jawbone conduc clasamentul la nivelul livrarilor.

 

Totusi, chiar daca cifrele par mari, dispozitivele care se pot purta sunt departe de a deveni ceva obisnuit. Producatorii de dispozitive mobile au livrat 300 de milioane de gadget-uri numai in al doilea trimestru al acestui an, ceea ce inseamna ca cele 4.5 milioane de dispozitive care se pot purta care au fost livrate nu sunt decat o mica parte din ecuatie.

 

Vanzarile de dispozitive care se pot purta au crescut extrem de mult, insa unele dintre comapaniile care le produc continua sa aiba o situatie dificila pe acest segment. Chiar si asa, interesul consumatorilor pentru dispozitive nu se va atenua prea curand. Sistemul de operare Android Wear si zvonurile despre ceasuri inteligente produse de Microsoft si Apple nu sunt decat elemente care starnesc si mai mult curiozitatea entuziastilor tehnologiei.

 

Πηγή: Engadget