Lighting, strategia prin care Philips urmareste cresterea eficientei energetice

18

Philips Romania planuieste sa isi bazeze strategia viitoare de business pe iluminatul inteligent, una dintre solutiile optime in ceea ce priveste asigurarea si cresterea eficientei energetice. Acest subiect a fost dezbatut in cadrul evenimentului Lighting Industry Forum, la care Philips este partener.

 

Iluminatul inteligent sau “connected lighting” presupune echiparea sistemelor de iluminat cu senzori si sisteme de control ale iluminatului. Fiecare corp de iluminat este astfel conectat si poate face schimb de informatii pentru crearea de unor spatii personalizate adaptate in functie de nevoi, fie ca este vorba de iluminatul public, institutii sau companii din sfera privata.

 

Iluminatul cu LED este cea mai profunda schimbare in industria iluminatului, avand la baza o tehnologie eco-friendly: durata mai mare de viata, economie de energie si control asupra luminii. Astfel, iluminatul public (Philips City Touch) duce la economii mai mari cu pana la 70% fata de iluminarea conventionala si reduce costurile de mentenanta cu aproximativ 20%, oferind siguranta cetatenilor. In plus, sistemul de iluminat controlabil pentru stadioane imbunatateste experienta fanilor si ofera economii de energie de pana la 60%, reducand costurile de intretinere cu peste o treime. Toate acestea reprezinta schimbari pozitive pe care iluminatul cu LED le-ar putea aduce atat spatiilor exterioare cat si celor interioare.

 

Pentru iluminat ambiental si un consum redus de energie acasa, Philips a lansat in 2012 becurile inteligente Hue. Philips Hue sunt oferite intr-un kit care contine trei becuri, la care se adauga un bridge wireless care permite controlul acestora. Comunicarea dintre acest punct central de control si becuri se face prin intermediul protocolului wirelessZigBee Light Link. conexiunea wireless standard permite integrarea in reteaua locala si controlul prin intermediul aplicatiilor disponibile pentru platformele Android si iOS.

image-hue-pack

Prin toate acestea, suntem mai aproape de automatizarea completa a sistemelor integrate in case. Totodata, tehnologiile inovatoare si consumul responsabil aduc beneficii si mediului prin reducerea poluarii.