Licentele comerciale pentru Microsoft Office 2013 RT au devenit disponibile

17

Utilizatorii care folosesc sistemul de operare Windows RT au deja acces la Office 2013 Home & Student, dar in urma cu o luna au existat nemultumiri cu privire la faptul ca acest pachet Office nu poate fi folosit in scopuri comerciale. Ca utilizatorii sa poata folosi elemente lucrate in programele din pachetul Office, pe care sa le integreze in afacerile lor, trebuie sa plateasca o licenta comerciala. Acest tip de licenta nu a fost disponibila pana astazi.

Costul unei singure licente este de 71.44 de dolari, asa ca Microsoft va beneficia cu siguranta de profituri consistente. Desigur, nimic nu ii opreste, practic, pe utilizatori sa foloseasca Office 2013 Home & Student in scopuri comerciale, fara a detine si o licenta in acest sens. Totusi, exista riscul ca Microsoft sa ii depisteze pe cei care ii folosesc produsul fara a avea o licenta comerciala si poate da in judecata persoanele respective.

Vestea buna este  ca cei care au deja o licenta pentru Office 2013 varianta pentru desktop, nu vor mai fi nevoiti sa cumpere o alta pentru dispozitivul care ruleaza sistemul de operare Windows RT. Nu este inca clar daca Microsoft va cere utilizatorilor de Windows RT sa cumpere licente comerciale pe masura ce alte variante ale pachetului Office vor fi lansate.

Oricum ar fi situatia, licentele comerciale au devenit disponibile pentru public, deci companiile vor putea sa foloseasca programele Office 2013 Home & Student pe tabletele Surface de care ruleaza Windows RT si pe care le detin in interes de serviciu.

 

Sursa: SlashGear